Projekt bez tytulu 52 -

A’la Panna Cotta Z Musem Malinowym​

Coś dla fanów letnich słodkich deserów. Przygotowanie tego smakołyku zajmuje trochę czasu, dlatego warto zrobić go rano, by cieszyć się jego smakiem na podwieczorek.

Przepis składa się z zaledwie 6 składników.

Możesz zastąpić miód innym słodzikiem np. syropem z agawy lub mniszka lekarskiego.
A’la Panna Cotta z musem malinowym idealnie sprawdzi się jako zamiennik typowych wyrobów cukierniczych podczas urodzinowego przyjęcia czy spotkania ze znajomymi.

IMG 20200422 132824 01 1 -

A’la Panna Cotta Z Musem Malinowym​

318318570f27d9533b244bc40d8a06c6?s=30&d=mm&r=g -dominikaklimek
Czas przygotowania 3 hrs
Czas robienia 30 mins
3 osób

Składniki
  

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 10 szt. daktyli
  • 150 g malin lub truskawek
  • 2 łyżeczki miodu
  • 20 g czekolady gorzkiej ewentualnie mleczna

Wykonanie
 

  • Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i ugotować na mleku z szczyptą soli.
  • Suszone daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 10 minut.
  • Gotową kaszę zmiksować na gładką masę z daktylami.
  • Nałożyć gotową masę do miseczek i po ostygnięciu, włożyć do lodówki na 3h.
  • Maliny rozgnieść widelcem z dodatkiem miodu (wg uznania).
  • Po około 3h wyłożyć kaszę z miseczek na talerz, polać sosem malinowym i posypać kawałkami czekolady.

Uwagi

Najlepiej zrobić dzień wcześniej. 

Wartości odżywcze:

Ilość

Kalorie

Białko

Tłuszcze

Węglowodany  

Błonnik  

Całe danie

866 kcal

23g

15g

170g

19g

1 porcja

288 kcal

7,5g

5g

56,5g

6,5g

 

Smacznego!

Posts created 78

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Recipe Rating




Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top