Powróć

Makaron ze szpinakiem i tofu

Składniki
  

  • 90 g tofu może być wędzone
  • 60 g makaronu pełnoziarnistego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 garści szpinaku
  • 30 g sera feta
  • 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego

Wykonanie
 

  • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu - al'dente.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Po chwili dodać pokrojony szpinak, tofu oraz pokruszony ser feta i wszystko dusić pod przykryciem przez około 5-10 min. Co chwilę mieszając.
  • Doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami do smaku.
  • Wymieszać z makaronem.
Słowa kluczowe cukinia, ketchup, zdrowa alternatywa