Powróć
Drukuj
Zdjęcie przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
A’la Panna Cotta Z Musem Malinowym
dominikaklimek
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania
3
godziny
godzin
Czas robienia
30
minuty
minut
3
osób
Składniki
100
g
kaszy jaglanej
250
ml
mleka roślinnego
10
szt.
daktyli
150
g
malin lub truskawek
2
łyżeczki
miodu
20
g
czekolady gorzkiej
ewentualnie mleczna
Wykonanie
Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i ugotować na mleku z szczyptą soli.
Suszone daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 10 minut.
Gotową kaszę zmiksować na gładką masę z daktylami.
Nałożyć gotową masę do miseczek i po ostygnięciu, włożyć do lodówki na 3h.
Maliny rozgnieść widelcem z dodatkiem miodu (wg uznania).
Po około 3h wyłożyć kaszę z miseczek na talerz, polać sosem malinowym i posypać kawałkami czekolady.
Uwagi
Najlepiej zrobić dzień wcześniej.