Powróć

A’la Panna Cotta Z Musem Malinowym​

dominikaklimek
Czas przygotowania 3 godziny
Czas robienia 30 minuty
3 osób

Składniki
  

  • 100 g kaszy jaglanej
  • 250 ml mleka roślinnego
  • 10 szt. daktyli
  • 150 g malin lub truskawek
  • 2 łyżeczki miodu
  • 20 g czekolady gorzkiej ewentualnie mleczna

Wykonanie
 

  • Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i ugotować na mleku z szczyptą soli.
  • Suszone daktyle namoczyć w gorącej wodzie przez około 10 minut.
  • Gotową kaszę zmiksować na gładką masę z daktylami.
  • Nałożyć gotową masę do miseczek i po ostygnięciu, włożyć do lodówki na 3h.
  • Maliny rozgnieść widelcem z dodatkiem miodu (wg uznania).
  • Po około 3h wyłożyć kaszę z miseczek na talerz, polać sosem malinowym i posypać kawałkami czekolady.

Uwagi

Najlepiej zrobić dzień wcześniej.