Powróć

Deser o smaku toffifee

Czas przygotowania 25 mins
1 osoby

Składniki
  

  • 60 g płatków owsianych 
  • 10 szt. daktyli
  • 150 ml mleka roślinne
  • 25 g budyniu krówkowego
  • 1 łyżka miodu lub cukru
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • kakao
  • szczypta soli

Wykonanie
 

  • Płatki owsiane ugotuj na wodzie z szczyptą soli, następnie dodaj daktyle. Całość zmiksuj. Dodaj masło orzechowe oraz odrobinę mleka dla uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Użyj proporcji podanych w przepisie. Na koniec do budyniu dodaj miód i wymieszaj.
  • Do salaterki/szklanki/miseczki wlej najpierw warstwę owsianą. Odczekaj 10 minut i nałóż budyń.
  • Możesz udekorować deser kakao.
Słowa kluczowe płatki owsiane, toffifee