Powróć
Drukuj
Zdjęcie przepisu
Smaller
Normal
Larger
Zdrowy deser bounty
dominikaklimek
Wydrukuj przepis
Czas przygotowania
15
minutes
mins
1
osoby
Składniki
3
łyżki
płatków jaglanych
200
ml
wody
150
ml
mleka ryżowego
lub inne mleko roślinne
1
łyżka
budyniu
kokosowego, waniliowego lub śmietankowego
4
tabletki
stevi
lub łyżeczka miodu
3
kostki
czekolady gorzkiej
+ trochę mleka
1
łyżka
wiórków kokosowych
Wykonanie
Część mleka przelać do szklanki i wymieszać z budyniem.
Resztę mleka i wodę zagotować. Dodać płatki jaglane, wiórki kokosowe i słodzik.
Gotować 5 min na małym ogniu. Następnie dodać do garnka mleko wymieszane z budyniem. Wszystko mieszać przez 2 minuty.
Gotowe płatki jaglane przełożyć do słoika.
Czekoladę z odrobiną mleka rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnku.
Roztopioną czekoladę przełożyć na wierzch płatków jaglanych do słoika.
Wszystko posypać kokosem.
Słowa kluczowe
czekolada, kokos