Powróć

Zdrowy deser bounty

dominikaklimek
Czas przygotowania 15 minutes
1 osoby

Składniki
  

  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • 200 ml wody
  • 150 ml mleka ryżowego lub inne mleko roślinne
  • 1 łyżka budyniu kokosowego, waniliowego lub śmietankowego
  • 4 tabletki stevi lub łyżeczka miodu
  • 3 kostki czekolady gorzkiej + trochę mleka
  • 1 łyżka wiórków kokosowych

Wykonanie
 

  • Część mleka przelać do szklanki i wymieszać z budyniem.
  • Resztę mleka i wodę zagotować. Dodać płatki jaglane, wiórki kokosowe i słodzik.
  • Gotować 5 min na małym ogniu. Następnie dodać do garnka mleko wymieszane z budyniem. Wszystko mieszać przez 2 minuty.
  • Gotowe płatki jaglane przełożyć do słoika.
  • Czekoladę z odrobiną mleka rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnku.
  • Roztopioną czekoladę przełożyć na wierzch płatków jaglanych do słoika.
  • Wszystko posypać kokosem.
Słowa kluczowe czekolada, kokos