Powróć

Omlet z warzywami

dominikaklimek
Czas przygotowania 20 minuty
1 osoby

Składniki
  

  • 3 szt jajek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 0,5 szt cukinii
  • 1 mały pomidor
  • 0,5 szt cebuli
  • kostka mrożonego szpinaku
  • kawałek sera feta
  • mieszanka ziół włoskich, sól, pieprz.

Wykonanie
 

  • Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać zioła, sól i pieprz. Patelnię rozgrzać z odrobiną oliwy i wlać na nią omlet.
  • Smażyć z jednej strony ok. 3-5 min na średnim ogniu. Następnie obrócić omlet na 2 minuty.
  • Cukinię, pomidor i cebulę pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę dodać cebulę i chwilę podsmażyć. Następnie dorzucić resztę warzyw, mrożony szpinak i przyprawy.
  • Dusić wszystko na średnim ogniu przez 10 min pod przykryciem.
  • Gotowy omlet wyłożyć na talerz, do środka dodać farsz i ser feta.
Słowo kluczowe omlet, warzywa