Powróć
Drukuj
Zdjęcie przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Makaron ze szpinakiem i tofu
Wydrukuj przepis
Składniki
90
g
tofu
może być wędzone
60
g
makaronu pełnoziarnistego
1
ząbek
czosnku
2
garści
szpinaku
30
g
sera feta
1
łyżka
oliwy z oliwek
lub oleju rzepakowego
Wykonanie
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu - al'dente.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub olej rzepakowy i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Po chwili dodać pokrojony szpinak, tofu oraz pokruszony ser feta i wszystko dusić pod przykryciem przez około 5-10 min. Co chwilę mieszając.
Doprawić solą i pieprzem oraz ulubionymi przyprawami do smaku.
Wymieszać z makaronem.
Słowo kluczowe
cukinia, ketchup, zdrowa alternatywa